BERNARDIĆ PO BANDIĆU

'Zagreb živi načelo: eure nećemo, kune nemamo'

22.07.2014 u 18:19

Bionic
Reading

Zagrebačka organizacija SDP-a održala je press konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak. Zastupnici će raspravljati o 30-ak točaka, a predsjednik gradskog ogranka Davor Bernardić kaže da im posebno smeta što sve češće na dnevnom redu imaju točke o, tvrdi, 'sumnjivoj zamjeni zemljišta'

Bernardić se osvrnuo na, kaže, 'kozmetičke izmjene Proračuna Grada Zagreba, pad komunalnog doprinosa za 34 posto i alarmantno smanjenje invesiticija u Gradu.'

'Sve što se gradi, gradi se na dug zadužujući budući proračun. Očekivali smo u rebalansu povlačenje europskih sredstava, ali nema ni projekata ni sredstava. Grad se ponaša prema načelu: Eure nećemo, a kune nemamo!', poručio je Bernardić.

Osvrnuo se i na problem Košarkaškog kluba Cibona za čije je rješavanje svih financijskih dubioza na prošloj sjednici Gradske skupštine izdvojeno 45 milijuna kuna.

'Sada se opet ne zna koliki je stvaran dug, problem nije riješen, a Klub ne može igrati u Euroligi. Cibona treba biti ponos Grada, a ne problem!', istaknuo je Davor Bernardić.

Komentirao je i ukidanje Odluke o građevinskom zemljištu koja je, kaže, štitila gradske interese i sprečavala 'divlju' zamjenu zemljišta.

'Grad svoje zemljište u Dugavama daje za 144 eura, a istovremeno u Sesvetama kupuje za 300 eura. To prolazi, tu svi valjda imaju nekakav interes. Ili kupnja zemljišta na Branimirovoj za 2.500 eura po kvadratu, a kvadrat stana manje košta', kaže Bernardić.