SISAČKI ODBOR ZASJEDA

Izbacivanje Lovrić Merzel na dnevnom redu SDP-a

22.07.2014 u 15:11

Bionic
Reading

Kako nam je potvrdio sisački dogradonačelnik Marko Krička, Gradski odbor sisačkog SDP-a večeras se sastaje te se na dnevnom redu očekuje prijedlog izbacivanja županice Marine Lovrić Merzel iz stranke

Budući da je sisačko-moslavačka županica već četvrti mjesec u istražnom zatvoru zbog sumnji u brojna koruptivna djela, već se neko vrijeme postavlja pitanje kako SDP tolerira njezino članstvo u stranci. Pomalo zakašnjeli odgovor trebao bi večeras dati Gradski odbor SDP-a iz Siska.

Dogradonačelnik Siska Marko Krička (SDP) za tportal.hr rekao je da očekuje prijedlog za izbacivanjem Marine Lovrić Merzel iz stranke: 'Večeras se sastaje Glavni odbor SDP-a u Sisku koji bi mogao pokrenuti postupak izbacivanja Lovrić Merzel iz SDP-a, no ne mogu prejudicirati odluku.'

Kako doznajemo članstvo u Sisku 'raspoloženo je' za takvo rješenje jer afere koje se nižu na račun županice uvelike utječu na raspoloženje birača prema SDP-u. Dakle, gotovo je sigurno da večeras Lovrić Merzel više neće biti SDP-ovka.

Pretpostavlja se da će sisački SDP u rujnu raspisati unutarstranačke izbore kako bi izabrao novog predsjednika županijske organizacije.