LEGENDARNA EMISIJA

Šahovski komentar vraća se na HTV

21.07.2014 u 15:19

Bionic
Reading

Šahovski komentar, nekad davno vrlo popularna emisija ponovno se vraća u televizijski program. U 'Šahovskom komentaru' ljubitelji šaha moći će uživati u antologijskim trenucima i genijalnim potezima sljedeća četiri tjedna, uoči i tijekom Šahovske olimpijade u norveškom gradu Tromsu

Voditelj emisije je mladi velemajstor Davorin Kuljašević, a autori su Stjepan Balog i Siniša Bulajić.

"Tijekom dva tjedna, ususret Olimpijadi, od ponedjeljka do petka oko 22 sata u emisiji ćemo prezentirati deset antologijskih partija iz šahovske povijesti, te isto tako pratiti partije tijekom nadolazeće olimpijade. Ovo je mali korak za šah, ali ogroman za Treći program HTV-a. Ovo je, zapravo, svojevrsna predigra. Uvjeren sam da će Šahovski komentar zainteresirati sve one koji igraju i vole šah, stoga sam emisiju uvrstio i u redovnu jesensku shemu Trećeg programa i to u udarnom terminu nedjeljom u 20.00 sati." najavio je glavni urednik HTV3 Dean Šoša.

Prva emisija govori o antologijskoj partiji između Richarda Rétija i Aleksandra Aleksandroviča Aljehina, a na rasporedu je večeras na Trećem programu HTV-a u 22 sata.