‘CARSKI GRAD’

Počela proslava 170. godišnjice turizma u Opatiji i Hrvatskoj

20.07.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Glazbeno-scenskim spektaklom 'Carski grad' u subotu navečer je u Opatiji otvorena trodnevna manifestacija 'Golden Opatija', središnja proslava 170. godišnjice turizma u ovom gradu, a ujedno i u Hrvatskoj

Prostor od Ljetne pozornice do Slatine je pretvoren u scenografiju priče o počecima turizma, razdoblju austro-ugarske vlasti te znamenitim gostima Opatije. Na više lokacija uzduž šetnice izvodile su se glazbene i baletne točke a završetak programa bio je na kupalištu Slatina gdje je insceniran dolazak cara Franje Josipa uz operne arije i spektakularni vatromet.

U nedjelju, 20. srpnja, manifestacija se nastavlja programom pod nazivom 'RetrOpatija' kojim će se podsjetiti na šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća i zlatno razdoblje šlagera. Posebno mjesto tu zauzima Ivo Robić pa će se i koncert na terasi hotela Kvarner posvetiti glazbenoj ostavštini tog pjevača.

Treći dio 'Golden Opatije' je program 'Svi u disco', u ponedjeljak, 21. srpnja. Time će se Opatija vratiti u još jedno od svojih sjajnih razdoblja, vremena najveće popularnosti disco klubova. Jedna od najznačajnijih grupa tog razdoblja 'Kool and the Gang' nastupit će u sklopu tog programa na kupalištu Slatina.