OŠTAR HDZ-OV NAPAD NA RADMANA

'Za Hajduk nemaju 6 tisuća eura, a Josipoviću daju 67 milijuna kuna!'

17.07.2014 u 15:37

Bionic
Reading

'Zamislite da je bivši ravnatelj televizije u DDR-u danas ravnatelj njemačke nacionalne televizije?!', rekao je šef splitskog HDZ-a Petar Škorić u otvorenom napadu na ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, sportsku redakciju Hrvatske televizije, ali i na predsjednika države Ivu Josipovića. Povod je odluka o izostanku izravnog prijenosa europskih utakmica Hajduka, Splita i Rijeke, dok će se zagrebački Dinamo moći vidjeti na ekranima 'jer se moraju znati prioriteti'

'Jesmo siromašni, nemamo novaca, ali i mi plaćamo HRT i zato tražimo ravnopravan tretman. Kazali su da im je preskupo, tih par tisuća eura. A imaju 67 milijuna kuna za novi ugovor sa ZAMP-om, koji je na silu proguran uz asistenciju Ive Josipovića', bijesan je Škorić.

'Par tisuća eura' o kojima govori jest, preciznije, šest tisuća eura - za koliko će tvrtka Ivice Blažička po svemu sudeći večeras ipak osigurati televizijski signal iz Irskog Dundalka. To je Škoriću kap koja je prelila čašu i motiv za napad na predsjednika države, kojega je zgodno povezati sa ZAMP-om i vodstvom javne televizije.

'Iza svega stoji Josipović, kojemu Radman objavljuje namještene ankete, pa požuruje potpisivanje ugovora sa ZAMP-om prije nego što mu istekne mandat. A Radman mu radi direktnu uslugu jer ga je ovaj podržao kada je trebao postati ravnatelj HRT-a', tvrdi šef splitskog HDZ-a.

'Zar bi u Njemačkoj bilo moguće da posljednji komunistički direktor televizije obnaša istu funkciju i u demokraciji?! A treba reći javnosti da isto vodstvo HRT-a u ponedjeljak diže još jedan kredit od čak 200 milijuna kuna, koji će ući u dugoročno zaduženje tvrtke', upozorava Škorić.