KINO TUŠKANAC-RUPA BEZ DNA

Hoće li Bandićev najdraži građevinac zavrtjeti još dva milijuna kuna?

17.07.2014 u 07:09

Bionic
Reading

Četiri godine od početka obnove kina pod zvijezdama na Tuškancu ona bi idućeg ljeta trebala konačno i završiti. Naime Grad Zagreb je prije nekoliko dana raspisao natječaj za izvođača radova, a rebalansom proračuna, o kojem će se raspravljati na Skupštini 24. srpnja, osigurana su dva milijuna kuna potrebna za uređenje svega što je preostalo

Time će konačna brojka sredstava uloženih u uređenje ljetne pozornice dosegnuti 8,5 milijuna kuna. Zapušteno kino, nastalo prema projektu Kazimira Ostrogovića iz 1954, nije bilo u funkciji od polovice sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a formalno se u njegovu obnovu ušlo još 2007. No kriza i sve manje novca u gradskoj blagajni doveli su do toga da je prva lopata zakopana tek 2010.

Projekt su revitalizirale Urbane tehnike, a izvođač radova bio je Mešić.com, tvrtka čiji su unosni poslovi s Gradom ekspandirali nakon što je Nervad Mešić, sin vlasnika tvrtke Ahmeta Mešića, kupio u kešu, i to za 135.000 eura, stari stan gradonačelnika Milana Bandića u Bužanovoj ulici. Od tada, a bilo je to 2005, Mešićevi poslovi s Gradom su u procvatu pa je od 2007. do 2012. sklopio poslova u vrijednosti većoj od dvjesto milijuna kuna. Odmah poslije kupovine Nervad je prodao stan, a danas živi u istoj zgradi kao i donedavni pročelnik Gradskog reda za izgradnju grada Davor Jelavić.

Između ostalih, radio je obnovi kina na Tuškancu, uređenju Dubravkina puta, rekonstrukciji podruma Gradske kavane, obnovi Histrionskog doma, ali i izgradnji fontana kod NSB-a. Tko se sve javio na natječaj za izvođača radova, bit će poznato početkom kolovoza, do kada je rok za dostavljanje ponuda, a nakon što istekne rok za žalbe znat će se i izvođač.