RADMANOV IZBOR

Runjić izabran za šefa programa HRT-a

11.07.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Saša Runjić, vlasnik tvrtke Fikcija koja se bavi televizijskom produkcijom, izabran za ravnatelja PJ Program na HRT-u. Runjića je između tri kandidata (Zvonko Varošanec, Ilija Jandrić) izabralo Povjerenstvo za imenovanja HRT-a i Goran Radman, glavni ravnatelj kuće. Iako mu zaposlenici nisu dali najviše glasova - bio je drugoplasirani, iza Varošanca s 23 glasa - njihov izbor nije bio bitan jer je samo savjetodavnog karaktera. Runjić bi na novu dužnost trebao stupiti u rujnu

Tako je Goran Radman ponovno išao kontra zaposlenika kao i kada je svojedobno izabrao kuma Željka Rogšića za urednika prvog programa iako su njemu zaposlenici dali najmanje glasova. Bez ravnatelja programa HRT je od početka godine, kada je s te dužnosti otišao Goran Rotim. Inače, ovo je bio drugi natječaj, prvi je prije koji mjesec poništen jer kandidati koji su se prijavili nisu zadovoljili ukus Povjerenstva i šefa kuće.

Runjić je Radmanu bio protukandidat na prošlim izborima za glavnog ravnatelja, a prije negoli je osnovao Fikciju radio je kao urednik zabavnog programa RTL-a te bio urednik u nekoliko izdanja EPH-a.