VAROŠANEC POBJEDNIK

Debakl izbora za ravnatelja programa HRT-a

10.07.2014 u 11:47

Bionic
Reading

Zvonko Varošanec, dugogodišnji urednik na HRT-u, dobio je najveću potporu kreativnog osoblja javnog RTV servisa u izboru za ravnatelja programa. Varošanec je od 1.247 ljudi koji su imali pravo glasa dobio 71 glas (53,8 posto), Saša Runjić priskrbio si je 23 glasa (17,4 posto), a Ilija Jandrić, osobni savjetnik za medije Josipa Leke, 21 glas (15,9 posto). Trideset djelatnika (22,7 posto) nije dalo potporu nikome

Izjašnjavanju je pristupilo tek 132 djelatnika (10,6 posto), a slabu zainteresiranost zaposlenika treba tražiti prije svega u činjenicama da njihovo izjašnjavanje nije obvezujuće za Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a, koji donosi konačnu odluku o tome tko će i hoće li itko uopće biti izabran, ali i u tome da je šef s Prisavlja kod posljednjih izbora za suradnike uglavnom izabrao suradnike koji kod kreativnog osoblja nisu dobili najveću potporu.

Uz mogućnost da glasaju za jednog od kandidata, zaposlenici su mogli glasati i za njih nekoliko i otud nesrazmjer između broja glasača i ukupne brojke glasova.

Odluku o (ne)izboru novog ravnatelja Radman bi mogao donijeti već do kraja ovog tjedna.