Hrvatska KOSOR ZADOVOLJNA

'Javna poduzeća ispunjavaju odluke Vlade'

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je nakon sastanka s predstavnicima države u nadzornim odborima tvrtki u većinskom vlasništvu države, kako se može reći da većina javnih poduzeća ispunjava odluke Vlade te da se pripremaju neke nove odluke za sutrašnju sjednicu Vlade

"Na temelju svega što smo čuli pripremaju se neke nove odluke za sutrašnju sjednicu Vlade. Sigurno je da su se mnoge stvari pokrenule, što je pokazala današnja analiza", kazala je Kosor nakon radnog sastanka u Banskim dvorima na kojem su je predstavnici države u nadzornim odborima javnih poduzeća izvijestili o dosadašnjim uštedama i planovima daljnjih ušteda.

Kosor je istaknula kako će se sigurno sutra moći reći da većina javnih poduzeća ispunjava odluke Vlade, da su se potrudili, napravili akcijske planove i planove štednje i svi izvršili obvezu smanjivanja plaća članovima uprava.

"Na temelju toga sutra ću moći reći da uistinu, kako su to tražili sindikati i poslodavci, nastojimo maksimalno uvesti reda u poduzeća koja možemo kontrolirati. O konkretnim brojkama ćemo sutra na vladi", kazala je Kosor.

Naglasila je i kako su uz ostalo svi isticali da je treći rebalans proračuna, koji je bio najteži i zbog koje je pretrpjela i najviše udaraca, otvorio vrata mogućnosti kreditiranja i rješavanja problema nelikvidnosti.

Na novinarski upit hoće li biti smjena, Kosor je kazala kako ima onih javnih poduzeća koja zbog puno objektivnih razloga u ovom trenutku ne mogu više od onoga što su učinili i da to treba uvažavati. "Sve ćemo podrobno analizirati i to ćemo uvažiti", kazala je.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još