Hrvatska BESPLATNI UDŽBENICI

Vlada je prevarila školarce iz Vukovara

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo rekao je na da je razočaren što vukovarski školarci ove godine neće dobiti besplatne udžbenike iako su Vlada Republike Hrvatske i mjerodavno ministarstvo najavljivali drukčije

Po njegovim riječima, roditelji vukovarske djece u posljednji su trenutak, prije samoga početka školske godine, dovedeni pred svršen čin u kojemu sami moraju snositi troškove nabave knjiga.

Podsjetio je kako su prije desetak dana u Osnovnu školu Antuna Bauera stigli besplatni udžbenici namijenjeni vukovarskim školama i osnovnim školama u hrvatskome Podunavlju, no ispostavilo se da je riječ o nekompletiranim knjigama.

Učenici i njihovi roditelji ostali su razočarani kad su shvatili da su stigle tek dvije-tri knjige, a obećali su im, kao i svoj drugoj djeci na području posebne državne skrbi, komplete besplatnih udžbenika. "Očajan sam jer smo svi zajedno doslovno prevareni", poručio je prozivajući vladu za takvo stanje.

"Priča o besplatnim udžbenicima za vukovarsku djecu potpuni je promašaj i prijevara. Da sam znao da će tako biti, ne bih tražio asfaltiranje ulica, nego kupnju knjiga", rekao je Sabo.

Istaknuo je i kako se od gradske vlasti, iako Vukovar nema nikakve ovlasti nad osnovnim i srednjim školama, traži da sufinancira prijevoz učenika.

"Očito netko misli kako kod nas nije recesija kad nam i to postavljaju kao proračunski teret", rekao je Sabo i zaključio kako je "najlakše govoriti o kriznoj situaciji, a vrlo teško o nečijoj odgovornosti".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još