MATURANTICA SE ZARAZILA U ŠPANJOLSKOJ

Prvi slučaj svinjske gripe u Vinkovcima

02.09.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije potvrdio je prvi slučaj tzv. svinjske gripe u Vinkovcima od koje je, po riječima ravnateljice Zavoda Kate Krešić, oboljela maturantica vinkovačke gimnazije nakon povratka s maturalnog putovanja iz Španjolske.

S maturalnog putovanja iz Španjolske prošlog su se vikenda vratili maturanti dvaju razreda vinkovačke gimnazije od kojih je, kako je za Hinu izjavila Kata Krešić, liječničku pomoć zatražilo desetak maturanata.

Svi su pregledani na zaraznom odjelu vinkovačke Opće bolnice, a od troje maturanata uzeti su i brisevi te je u jedne maturantice utvrđen virus tzv. svinjske gripe, rekla je Kata Krešić.

Po njezinim riječima, s obzirom na to da su maturanti koji su zatražili liječničku pomoć, pa i oboljela maturantica, imali blage simptome i zdravstvene tegobe, svi su pušteni na kućno liječenje.

Preporuka je da tijekom sljedećih povrataka maturanata s maturalnih putovanja iz inozemsva svi oni koji osjete nekakve zdravstvene tegobe najprije telefonom nazovu izabranog obiteljskog liječnika i zatraže pomoć, rekla je Krešić.