BRKIĆ OPTUŽUJE JOSIPOVIĆA

'Plan Barbika je klasičan uradak s potpisom udbaškog podzemlja'

06.07.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Nakon što se u javnosti oglasila udruga Regimenta koja tvrdi da je autor 'akcijskog plana Barbika', predsjednik Josipović rekao je kako je to potvrda da je riječ o parobavještajnom uratku koji su kreirali politička desnica u Hrvatskoj i ljudi koji podržavaju HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. No danas se pak u Večernjem listu oglasio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji smatra da je dokument proizašao upravo iz Josipovićeva okruženja

U razgovoru za Večernji list glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić za cijeli slučaj optužuje Pantovčak koji, kako tvrdi, želi nanijeti štetu HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

'Predsjednik je nervozan zbog isteka mandata pa ponovno hrvatsku javnost opterećuje reprizom epizode koju je javnost gledala 2009. u predizbornoj kampanji, kada je osvanuo sličan uradak. Zanimljivo, kad je postao predsjednik, nije ni tada zatražio istragu nadležnih tijela iako je u predizbornoj kampanji glasno tvrdio da će baš on stati na kraj paraobavještajnom podzemlju. Ne zna se tko je uradak napravio, nisam ga vidio, ali oni koji su vidjeli njegove dijelove na webu kažu da je to klasičan uradak s potpisom udbaškog podzemlja. A znamo da je predsjednik, a ne mi u vrhu HDZ-a, okružen nekim ljudima koji su se ispraksirali u Udbi', kazao je, među ostalim, Brkić.

Cijeli intervjuu pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, u četvrtak je predsjednik Josipović u svoj ured na Pantovčaku pozvao nekoliko novinara kako bi ih obavijestio da mu je stigao dokument sastavljen na trinaest stranica s nazivom 'Akcijski plan Barbika – radna verzija, strogo povjerljivo', koji sadrži popis aktivnosti kojima bi se u predstojećoj predsjedničkoj kampanji trebala diskreditirati HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

Uz dokument je stiglo popratno pismo anonimne, navodno zabrinute SDP-ovke koja tvrdi da je dokument nastao u SDP-u, za potrebe Ive Josipovića u predsjedničkoj kampanji.

Josipović je odmah ustvrdio da mu taj dokument smješta paraobavještajno podzemlje te istaknuo da ga se, fingiranjem takvog dokumenta, nastoji difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju, a s druge strane, neke legitimne primjedbe koje bi mogao iznijeti protukandidatkinji tijekom kampanje unaprijed prikazati kao još jedno podmetanje.

Odmah su se pojavile i spekulacije da je dokument zapravo potekao od samog Josipovića, a čini se da u takvu teoriju vjeruje i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.