GENERALNO ČIŠĆENJE

Zagrebački laburisti zavjetuju se Bandiću

03.07.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Dvjestotinjak zagrebačkih laburista, predvođenih članovima isključenim iz stranke zato što su bojkotirali izbore za Europski parlament u svibnju, odlazi pod političko okrilje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg šefa HNS-a Radimira Čačića, doznaje tportal uoči konferencije za novinare koju je za danas, prema najavi Hine, najavila 'zagrebačka podružnica Hrvatskih laburista' iako je ona faktički obezglavljena u ožujku, kad je raspušten njezin Izvršni odbor

Najavljeno je da će se na konferenciji za novinare govoriti 'o uzrocima i razlozima koji su doveli do propasti podružnice te odluke više stotina dosadašnjih članova da se ispišu iz stranke'. Prema informacijama tportala, presicu organizira skupina nezadovoljnika predvođenih Marijem Jurinom, bivšim šefom ogranka Podsljeme raspuštene zagrebačke podružnice. On i Zvonimir Rutar iz ogranka Maksimir navodno su sudjelovali u prikupljanju potpisa dvjestotinjak laburista koji će okrenuti leđa stranci s namjerom da pristupe predstojećem savezu Bandić - Čačić.

Šefica laburista Nansi Tireli nema ispisnice više stotina članova iz zagrebačke organizacije koji prema medijskim napisima navodno namjeravaju napustiti stranku. Tireli zato ima mišljenje o nezadovoljnicima koji šire takve priče.

'Ukoliko je netko u političkoj stranci i zatim odluči istupiti iz nje, onda bi po meni bilo sasvim logično, normalno i ljudski da u tu stranku dođe, preda ispisnicu i kaže - bilo mi je drago, hvala i doviđenja, vidimo se negdje na političkoj areni, samo na suprotnim stranama. Pričati ovo što danas čitam u medijima - da nema komunikacije - a istupati na takav način iz stranke u koju su se do jučer zaklinjali, mislim da to govori više o tim osobama nego što govori o bilo kakvoj stranci', poručila je Nansi Tireli.

Branko Vukšić podnio je prije nekoliko dana ostavku na funkciju povjerenika zagrebačke podružnice, čiji je Izvršni odbor raspušten u ožujku zbog ostavki dijela članova IO-a te otežanog i neefikasnog funkcioniranja podružnice. Kao voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, Vukšić danas boravi u Azerbajdžanu, odakle poručuje da je zagrebačka podružnica raspuštena pa njezine presice formalno ni ne može biti. O svemu će više reći sutra, po povratku u Zagreb.

Visokopozicionirani član stranke koji je želio ostati anoniman zamjera 11-orici članova koji su podnijeli ostavke i tako de facto umrtvili rad podružnice što su to učinili uoči europskih izbora, što je uvelike naštetilo kampanji u Zagrebu. Kaže da Hrvatski laburisti broje oko 10.000 članova, od kojih je u Zagrebu oko 1.300.

'Naravno da nismo sretni zbog tog odlaska, ali žalim Bandićevu i Čačićevu stranku zato što dobiva takve ljude, baš kao što je i Mirela Holy nezadovoljna dijelom ljudi koji su prešli u ORaH. Što se tiče Međimurja, u kojem su neki laburisti prešli u HNS, zna se da je to Čačićeva utvrda. Gospođa na čelu te kolone naša je zastupnica u skupštini, ali očito joj je netko ponudio nešto više nego što joj mi možemo dati', rekao je taj laburist.

Prema njegovom mišljenju, Nansi Tireli daje sve od sebe i dala si je u zadaću obići sve podružnice kako bi utvrdila stanje na terenu, a vrijeme i okolnosti pokazat će je li to dovoljno.