PODUZETNIK NI NEBU NI NA ZEMLJI

Juroslav Buljubašić leti u svemir

Bionic
Reading

Splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić je od jedan četvero Hrvata koji bi u organizaciji Virgin Atlantica željeli krenuti u svemirski turizam

Naravno da sam zainteresiran za let u svemir, tko ne bi bio. Uspostavili smo kontakte, sad čekamo testove i demonstraciju te letjelice da vidimo koliko je to sigurno, potvrdio nam je splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić da je baš on jedan od četvero Hrvata koji bi u organizaciji Virgin Atlantica željeli krenuti u svemirski turizam.

Već sam deset puta avionom obišao zemaljsku kuglu, sad bih želio vidjeti kako to izgleda izvanka. To i adrenalin do neba glavni su mi mamci, jer jedan je život, kaže Buljubašić, piše Slobodna Dalmacija

S Osječaninom Zlatkom Starčevićem u kontakt je stupio prije otprilike godinu i pol, i nisu još uvijek ništa potpisali.

Buljubašić očekuje da bi se svi zainteresirani uskoro trebali okupiti kako bi vidjeli zrakoplov kojim bi se letjelo, a onda će još jednom razmisliti, no po svemu sudeći previše je zagrijan da bi tek tako odustao.

Prepreka mu nije ni astronomska cijena od 200 tisuća dolara.

- Ma želja je jača od bilo kojeg troška, jednostavno moram vidjeti kako to izgleda, kaže jedan od najpoznatijih splitskih poduzetnika.