ŽIVO BLATO

I Vrdoljak se 'pere' od fijaska s Gazpromom

02.07.2014 u 10:47

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je u srijedu da je znao za dolazak šefa Uprave ruskog Gazproma Alekseja Milera u Hrvatsku i da o tome nije izvijestio premijera Zorana Milanovića. Gostujući jutros u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada', ministar je rekao da 'nije nužno da premijer bude informiran o svim fazama priprema za neki sastanak'

Golem 'šum u kanalu' na najvišoj razini vlasti u državi dionici su, sasvim očekivano, nastojali minorizirati i prebaciti lopticu odgovornosti.

Premijer je u subotu priznao da nije znao za Milerov dolazak u Hrvatsku na poziv predsjednika Josipovića i objasnio da je adresa za to - Ministarstvo gospodarstva. Šum je međutim nastavio dražiti uši hrvatske javnosti, toliko da je predsjedniku u utorak postavljeno izravno pitanje gdje je zapelo.

'Iz Ureda (predsjednika) obavijestili smo resornog ministra, a kakva je komunikacija u Vladi, to mi je vrlo teško komentirati', rekao je Josipović.

Naposljetku, jutros se oglasio i Vrdoljak, zaključivši da se fama digla ni oko čega, jer 'tek kad te pripreme (za sastanak) završe, onda on (premijer) treba saznati'.

Takva nonšalantnost ministra po pitanju informiranja premijera o posjetu s izvanrednim gospodarskim potencijalom za Hrvatsku zapravo ne čudi, imajući u vidu kaotičnu svakodnevnicu koalicijske vlade na čelu s premijerom čudnovatih komunikacijskih navada i u uvjetima predizbornih preslagivanja političke moći. Čudi međutim nehajnost s kojom svi sudionici ovog komunikacijskog fijaska nastoje uvjeriti javnost u vlastitu nevinost, koprcajući se u istom (živom) blatu.