JOSIPOVIĆ U DNEVNIKU

'I SDP i HDZ imaju probleme, ali nisam tu da ih ocjenjujem'

01.07.2014 u 20:21

Bionic
Reading

Prva godina nam je u Uniji i ne može se očekivati korak od sedam milja. Sve ovisi o nama, poručio je predsjednik Republike Ivo Josipović u razgovoru za HTV o toj i ostalim aktualnim temama

'EU nam je omogućio da sudjelujemo u brojnim važnim političkim procesima', naglasio je predsjednik Josipović kao jednu od prednosti članstva u Uniji.

Josipović, koji se u posljednje vrijeme aktivno uključio u gospodarsku diplomaciju, objasnio je da dolazak čelnika Gazproma u Hrvatsku nije otkazan, već odgođen za nekoliko dana te da je njegov dolazak najavio ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku. Zato ne zna kako premijer za to nije znao.

'Ne znam kakva je komunikacija u Vladi', kratko je kazao Josipović.

Komentirao je i izjavu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović da želi Hrvatsku bez gladnih i siromašnih.

'Naravno da svi želimo Hrvatsku u kojoj nema gladnih i po tome gospođa Grabar-Kitarović nije specifična. Problem se rješava projektima koji otvaraju gospodarsku perspektivu i radna mjesta', rekao je predsjednik u razgovoru s novinarkom HTV-a Stelom Kolar.

Josipović također smatra da loš rejting SDP-a i premijera Milanovića neće negativno utjecati na njegovu izbornu kampanju.

'Na izbore idem samostalno, kao osoba', naglasio je predsjednik Josipović i dodao da je imao i podršku centra i blago desnog centra te se nada da će to ponoviti i na sljedećim predsjedničkim izborima.

Loš rejting premijera Milanovića i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka samo je kratko prokomentirao: 'Obje strane imaju probleme; nisam tu da ih ocjenjujem.'