KARAMARKO O SVEMU I SVIMA

Milanović nema dostojanstva, a Bandić i Čačić su simpatični

30.06.2014 u 11:57

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, komentirao je na konferenciji za medije pobjedu svoje stranke na izborima u Vukovaru, Slunju i Sunji

'Ostvarili smo tri važne pobjede, podjednako bitne kako za Hrvatsku, tako i za ove gradove i općine. Našim ljudima koji su pobijedili ondje prioritet je obnova gospodarstva i dovođenje novih investicija', kazao je Karamarko.

Komentirao je pojedine napise o tome da su pobjedu u Vukovaru ostvarili zahvaljujući četirima autobusima iz Zagreba.

'Došlo je 70 ljudi, ali se problem otvara kad autobusi dolaze iz Splita i Zagreba, ali ne i kad stižu iz Beograda. Naravno, i to je legitimno ako su ti ljudi prijavljeni', istaknuo je Karamarko.

Upitan da komentira izjavu premijera Zorana Milanovića o tome kako je loš Zakon o lokalnoj samoupravi doveo do ovih izbora, prvi čovjek HDZ-a napomenuo je da si Milanović previše dopušta te da nije odveć racionalan, ali da onaj tko gubi ima i pravo ljutiti se. 'Ali, u toj ljutnji i porazu, moraju imati nekakvo dostojanstvo kakvo bi trebali imati i u pobjedi. Milanović nije personifikacija osobe koja ima dostojanstvo, istaknuo je Karamarko.

Na pitanje kako komentira savez Milana Bandića i Radimira Čačića te vidi li njih kao potencijalne partnere HDZ-a u budućnosti, Karamarko navodi da sa simpatijama gleda na sve one koji pokušavaju napraviti nešto za Hrvatsku i dodaje da su sa svima spremni razgovarati te zažmiriti na ideološke podjele ako je druga strana spremna učiniti sve za Hrvatsku.

Kako je sutra godišnjica ulaske Hrvatske u EU novinare je zanimalo smatra li da građani mogu biti zadovoljni s posljednjih godinu dana kao i što je njemu kao ministru MUP-a bila najveća prepreka u pregovorima oko ulaska u EU.

'Sad ste me uhvatili. Slab sam s memorijom. Pitanje sigurnosti pravosuđa, Zakona o policiji koji je bio izvanredno ocijenjen u Bruxellesu, bilo je toga puno, dnevno se radilo na usklađivanju', rekao je i dodao da godišnjicu nismo dobro iskoristili te da naši građani još uvijek ne znaju sto to znaci biti u EU osim da možete preko granice s osobnom iskaznicom.