SKANDAL U EU PARLAMENTU

Ruža Tomašić: Kriva sam!

22.06.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Britanski konzervativci našli se na udaru medija zbog 'radnog odmora' u Dubrovniku i na Korčuli, na koji ih je pozvala eurozastupnica Ruža Tomašić, a troškovi su išli na račun europskih poreznih obveznika. Ruža Tomašić ubrzo je odgovorila na svom Facebook profilu

Britanski Daily Mail prozvao je eurozastupnike zbog trošenja 30 tisuća funti na putovanje u Hrvatsku i to netom nakon kampanje protiv rasipanja EU novca za koju su oni navijali uoči europarlamentarnih izbora. Europarlamentarci, njih 14 sa svojim supružnicima, boravili su u Dubrovniku i na Korčuli tjedan dana, a prema službenom priopćenju, imali su radni sastanak.

Predsjednica HSP Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, na čiji su poziv europarlamentarci boravili u Hrvatskoj, ubrzo je objavila na svom Facebook profilu reakciju na vijest o skandalu te napominje da su u Dubrovniku održani ECR Study Days, a treća po veličini grupacija u Europskom parlamentu 'pet dana upoznavala se s hrvatskom realnošću - prometnom izoliranošću krajnjeg juga Hrvatske, slabom apsorpcijom EU fondova, rastućim pritiskom krijumčara i trgovaca drogom na naše granice od ulaska u EU, ali i potencijalima i komparativnim prednostima naše domovine'. Tvrdi da je time Hrvatska stekla vrlo utjecajne prijatelje koji će sutra lobirati za Pelješki most i što skorije uključivanje naše države u zonu Schengena te piše: Kriva sam za to!


Dalje Tomašić pobraja da isti ljudi rade na organizaciji pomoći poplavljenim područjima, da su potrošili mnogo novca na hrvatskoj obali, a u nekoliko navrata iznova poentira: Kriva sam! te dodaje da već sad može reći sa sigurnošću da će takvih 'međunarodnih skandala u režiji Ruže Tomašić' koji hrane domaće medije, biti još.

'Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar', piše Tomašić na Facebooku.