ĐIR PO DUBROVNIKU

Kosor otvorila hotel koji 3 mjeseca prima goste

31.08.2009 u 22:27

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor večeras je u Dubrovniku, na svečanosti otvorenja hotela 'Valamar Lacroma Resort', najavila kako će Vlada turističkoj djelatnosti dati snažnu potporu

DUBROVNIK - Dobri turistički rezultati u prvih osam mjeseci pokazuju da je akcijski plan Vlade dao dobre rezultate. Snaga imamo, znanja imamo i s malo više rada bit ćemo još uspješniji, kazala je Kosor.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić naglasio je kako je Hrvatskoj u ovom trenutku potreban realan optimizam te kako je otvaranje jednog ovakvog objekta doprinos realnom optimizmu.

Zahvaljujući i ovom hotelu Dubrovnik će postati jedan od najznačajnijih kongresnih centara Europe, kazao je Bebić.

Uz 400 soba i apartmana te kongresnu dvoranu s tisuću mjesta hotel ima welness zonu i niz drugih sadržaj.

U novi "Valamar Lacroma Resort", nekadašnji hotel Plakir koji je nakon cjelovite rekonstrukcijom dobio četiri zvjezdice, uloženo je oko 250 milijuna kuna. Premijerka je, inače, u Dubrovniku otvorila hotel koji već posljednja tri mjeseca, pišu 24sata, prima goste.

Predsjednica Vlade u Dubrovniku je komentirala i prvu procjenu Državnog zavoda za statistiku da je hrvatski BDP u drugom tromjesečju ove godine bio realno manji za 6,3 posto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine. U prvom tromjesečju pad je iznosio 6,7 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.

Pad BDP manji nego u prvom tromjesečju je dobar znak i pokazuje da smo se odlijepili od dna i da bi iduće godine mogli isplivati, kazala je Kosor napominjući kako će to uz dobru turističku sezonu to značiti i početak izlaska iz krize.

Predsjednica hrvatske Vlade nije htjela komentirati najave da će se predsjednik HGK Nadan Vidošević kandidirati za predsjednika države.