SINDIKATI OBZNANILI

Imamo 450.000 potpisa za referendum!

20.06.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Posljednjeg dana prikupljanja potpisa za referendum protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru sindikati su priopćili da su sakupili 450 tisuća potpisa i da ne sumnjaju kako će konačna brojka biti pola milijuna

'Nemamo uvid još u sve, ali vjerujem da ćemo imati pola milijuna. Ne mislimo odustati od referenduma bez obzira što Vlada umjesto outsourcinga želi spin-off. Ona sada više nema problem sa sindikatima, nego s pola milijuna građana koji žele referendum', kazao je Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod gostujući u Dnevniku 3.

Upitan planiraju li sindikati sjesti s Vladom za stol i pokušati naći zajednički jezik budući da je posljednji referendum koštao 47 milijuna kuna što je cijena dvaju dječjih vrtića, Stipić odgovara niječno.

'Nećemo sjesti, ali predlažemo, budući da su neki referendumi na čekanju, da se organizira jedan s više pitanja', istaknuo je.

Na dodatno pitanje što će za 25.000 zaposlenih u državnom i javnom sektoru značiti uvođenje spin-offa, šef Preporoda navodi kako to neće značiti ništa dobro za te zaposlenike, ali ni za javni interes.

'Zaposlenicima će se promijeniti radno-pravni status, a porezne usluge će koštati više nego do sada. Uz to snizit će se kvaliteta usluge', zaključio je Stipić.