Hrvatska TITOM KONTRA ČAVOGLAVA

U Puli se potukli thompsonovci i antithompsonovci

  • Autor: REGIO
  • 18.12.2008 13:45:45
  • 18.12.2008 13:44:55

U jednom pulskom kafiću u centru grada u srijedu navečer navodno je došlo do žestoke rasprave i fizičkog obračuna između uvjetno rečeno 'thompsonovaca' i 'antithompsonovaca'

Kako prenosi Regional Express, nakon nekoliko razmjenjenih pjesama te kraće rasprave došlo je do fizičkog obračuna trojice muškaraca. Svjedoci ovog incidenta tvrde kako je nakon pjevanja 'Čavoglava' i 'Druže Tito, mi ti se kunemo' došlo do naguravanja, a nakon što je vlasnik kafića veselu trojicu zamolio da s raspravom i koškanjem nastave izvan kafića, obračun su nastavili na cesti.

Regionalov izvor tvrdi da je jedan od sudionika svađe, nakon nekoliko šamara koje je pretrpio, dohvatio pivsku bocu te se sjurio prema drugoj dvojici od kojih je ranije dobio par šamara. Obojica su se dala u bijeg prema Portarati.

Policija nije zaprimila nikakvu dojavu o narušavanju javnog reda i mira i tučnjavi u središtu grada. Okršaji “thompsonovaca” i “antithompsonovaca”, s obzirom na sve što se posljednjih dana u Istri, a zbog najavljenih Thompsonovih koncerata, događa, ne bi bili ništa čudno.

Od postavljanja bombe u Boćarski dom u Pazinu, dvoranu gdje će Marko Perković održati tri koncerta, pa do međusobnog prepucavanja čelnih ljudi IDS-a i istarskog HDZ-a o Thompsonu, njegovim pjesmama, antifašizmu i fašizmu, atmosfera je u Istri sve napetija.

Što se sve još može dogoditi do subote i prvog Thompsonova koncerta može se samo nagađati. Preostaje nam samo da čekamo, kao što se još uvijek čeka i odluka policije o sigurnosnim uvjetima za održavanje koncerta.

Odluka policije bit će poznata u četvrtak navečer.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još