NA ODLASKU DONIO MASTERPLAN

Smijenjenom Ostojiću zapljeskali ministri, ali i premijer

11.06.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović, nekoliko minuta nakon konferencije za novinare na kojoj je smijenio ministre zdravlja Rajka Ostojića i obrazovanja Željka Jovanovića, zahvalio se bivšim ministrima na sjednici Vlade. Rajku Ostojiću čak je i zapljeskao

'Najprije se želim zahvaliti dvojici kolega koji su s nama radili dvije i pol godine. Oni odlaze, vraćaju se u Sabor i hvala im na svemu što su izdržali i istrpjeli u resorima s poteškoćama, s kojima se svi susrećemo, ali i s teškim uvredama. Još jednom hvala i vidimo se već sutra. Živjeli!', rekao je premijer, ali i zaboravio da već večeras putuje za Brazil na utakmicu otvorenja Hrvatske i Brazila.

Da sjednica Vlade ne bi ostala bez čestih apsurda, sada bivši ministar Rajko Ostojić predstavio je Nacionalni plan razvoja kliničkih bolničkih centara, tzv. masterplan bolnica.

'Čekali smo ovaj dokument 20 godina, a moja administracija i ja kasnili smo 18 dana i ispričavam se na tome', rekao je Rajko Ostojić u svom posljednjem govoru na sjednici Vlade.

Ostojić je rekao da ovim dokumentom uvodi red u sustav koji se, kaže, ne može lomiti preko noći ni preko koljena: 'Zaštitili smo najranjiviji dio stanovništva, našu djecu i hospicij za naše bake i djedove. Kad smo došli u Ministarstvo zdravlja, imali smo određeni broj hospicija, danas ih imamo dva puta više. Gospodo ministri te kolegice i kolege, posljednji put govorim na sjednici i želim vam zahvaliti na sjajnom radu i bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s vama,' izgovorio je to Ostojić i za kraj dobio glasan pljesak ministara, pa čak i premijera.

337570,337652,337361,337201