JVP ŠIBENIK

Položeni vijenci ispred spomen-ploče vatrogasaca

30.08.2009 u 09:34

Bionic
Reading

U sjećanje na četvoricu vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik, koji su na današnji dan prije dvije godine poginuli u kornatskoj tragediji zajedno s još osmoricom kolega iz Vodica i Tisnog, ispred spomen-ploče kod vatrogasnog doma u Šibeniku jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće

Uz obitelji poginulih svijeće su zapalili i vijence položili predstavnici Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije te JVP-a Šibenik, prisjetivši se tako poginulih Marinka Kneževića, Dina Klarića, Ivana Marinovića i Ivice Crvelina, koji je bio član DVD-a Tisno.

Središnji program obilježavanja druge obljetnice kornatske tragedije održat će se na otoku Kornatu gdje je u akciji gašenja požara 30. kolovoza 2007. godine poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a preživio je jedino Frane Lučić iz DVD-a Tisno.

Brodovi za Kornat s obiteljima poginulih vatrogasaca, njihovim kolegama iz cijele Hrvatske, predstavnicima državnog vrha i lokalne i područne uprave krenut će iz Šibenika, Vodica i Murtera.

U ime predsjednika države Stjepana Mesića na komemoraciji na Kornatu bit će nazočan njegov savjetnik za društvene i humanitarne djelatnosti Borislav Vučković, izaslanici Vlade RH bit će ministri Božidar Kalmeta i Tomislav Karamarko, a Sabora zastupnici iz Šibensko-kninske županije Nedjeljka Klarić, Brankica Crljenko i Ante Kulušić.

Misa zadušnica za poginule vatrogasce održat će se u 12 sati u crkvici Gospe od Tarca na Kornatu. Nakon mise obitelji, vatrogasci, izaslanici državnog vrha i lokalni čelnici položit će vijence i zapaliti svijeće na mjestu stradavanja dvanaestorice vatrogasaca u uvali Šipnate u klancu ispod Velog vrha.