SUKOB U HUOJ-U

Božo Skoko zaratio s Aleksandrom Kolarić

10.06.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Božo Skoko, PR stručnjak koji se nedavno morao suočiti s optužbama za plagiranje, na svom Facebook profilu osvrnuo se na medijske istupe Aleksandre Kolarić, predsjednice Hrvatske udruge za odnose s javnošću.'Ovo nije dobro za reputaciju odnosa s javnošću', napisao je Skoko i podijelio tekst u kojem stoji da je Kolarić 'jednostavno pretjerala sa 'slinjenjem' za SDP-om

'Zvuči nevjerojatno, no kao jedna obrazovana osoba, koja predstavlja one koji se bave odnosima s javnošću, Aleksandra Kolarić je pretjerala u javnim nastupima kojima iskazuje svoje 'cmiždrenje' za SDP-om iz kojeg je izbačena. Njezin svaki javni nastup koristi, da bi se ona potvrdila kao veća SDP-ovka od svih SDP-ovaca i objašnjavajući da će se ona vratiti milom ili silom u tu stranku', piše u nepotpisanom tekstu  koji je Skoko podijelio.

Kada samo ga zamolili da obrazloži svoj status, ali i progovori o očitom sukobu s predsjednicom HUOJ-a, Skoko nam je rekao da 'ne bi u medijima komentirao ova osjetljiva pitanja'. 'Dopustite da se njima pozabavimo najprije u okviru HUOJ-a', kaže kratko.


Rječitija je bila sama Kolarić. Tvrdi da su se slične, također anonimne optužbe pojavile već prošle jeseni, zbog čega je i dala Skupštini HUOJ-a mandat na raspolaganje i zatražila glasanje o povjerenju.
Većina članova Skupštine je sa 78 posto glasova odlučila da i dalje treba biti predsjednicom udruge.

'Skupština HUOJ-a mi je već jednom značajnom većinom potvrdila mandat predsjednice udruge i dala mi na taj način povjerenje. Redovni izbori u HUOJ-u su u studenom ove godine, pa pozivam sve da se kandidiraju na njima i daju svoj program i viziju vođenja udruge. Nepotpisana blaćenja preko portala neću komentirati, a kolegu Skoku koji ih prenosi na svojem profilu pozivam da svoju energiju usmjeri na jači doprinos radu udruge nego do sada', izjavila je Kolarić.

Hoće li se u studenom ponovno kandidirati, još nije odlučila, no uvjerena je da su Skokini napadi nekorektni i zakulisni. 'Svatko tko smatra da ja ne vodim HUOJ na dobar način, može se kandidirati najesen. Očekujem da će biti više kandidata za sve funkcije, što je odraz demokratičnosti i otvorenosti HUOJ-a', poručuje Kolarić.

Podsjetimo, ova se Skokina kritika može povezati sa slučajem Skokinog plagiranja dijela teksta Borisa Dežulovića. Naime, o tome se nedavno očitovao i Sud časti HUOJ-a gdje je Skoko jedan od tri člana. Iz odluke o sebi samome je izuzet, a njegove dvije kolegice su prihvatile njegovu argumentaciju da je u svoj tekst uvrstio neku tamo 'forvardušu', a ne dio autorskog teksta Dežulovića.

Kolarić i upravni odbor HUOJ-a nisu se složili s ocjenom Suda časti te su pripomenuli da se sud osvrnuo samo na optužbu o plagiranju Dežulovićevog teksta, no ne i na drugu optužbu za plagiranje, onu Stanka Andrića.