PLAN ZA 2010.

Bajs razmatra uvođenje dodatnih poticaja

29.08.2009 u 18:50

Bionic
Reading

'Razvoj destinacije Dubrovnik, Rivijera i otoci - priprema za sezonu 2010. godine' bila je tema sastanka koji je ministar turizma Damir Bajs danas u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Orašcu održao sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, direktorom HTZ-a Nikom Bulićem te predstavnicima Turističke zajednice Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i dubrovačke zračne luke

Kako je po završetku sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, kazao ministar Bajs, njegovo ministarstvo će za iduću sezonu razmotriti uvođenje dodatnih poticaja koji bi pridonijeli produljenju boravka gostiju na sedam i više dana.

Naš turizam ove godine dao je bolje rezultate od očekivanja, ali nas pravi ispit očekuje tek iduće godine i realno je očekivati da će velike turističke sile kao što su Italija, Španjolska i Francuska poduzeti jake mjere za privlačenje turista te stoga i mi moramo imati spreman odgovor, naglasio je Bajs.

On je potom 66-orici korisnika s područja Dubrovačko neretvanske županije uručio ugovore o korištenju državnih potpora za različite razvojne turističke projekte u vrijednosti 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U ovoj godini za takve je projekte Ministarstvo turizma izdvojilo 26 milijuna kuna.