Hrvatska SRBIJANSKA TV PROPAGANDA

Kako je Zoran Pusić ispao ustaša

  • Autor: Ante Srzić
  • 29.11.2008 7:40:28
  • 20.11.2008 15:00:00

Hrvatska tužba Srbije za genocid i moguća protutužba te zemlje bila je tema emisije RTS-a 'Da možda ne' voditeljice Olivere Kovačević

Gosti su bili notorni Savo Štrbac, predsjednik dokumentacijsko-informativnog centra Vertitas, Aleksandar Gajić s Pravnog fakulteta u Beogradu i Aleksandar Popov, dopredsjednik Igmanske inicijative i u gledalištu u studiju mnoštvo izbjeglih Srba iz Hrvatske sa samo jednom istinom.

Dežurni Hrvat u studiju bio je Zoran Pusić, osvjedočeni borac za ljudska prava i ne baš omiljena osoba među mnogim pravovjernim Hrvatima. Tako je nesretni Pusić tijekom cijele emisije bio izložen verbalnim napadima sa svih strana, od voditeljice, gledališta i Save Štrbca.

Kad jedna osoba s takvim pedigreom na srbijanskoj televiziji ispadne gotovo ustaša, onda vam je jasno u kojem je smjeru ta rasprava išla i to se ne da prepričati na malo prostora. Uglavnom, kad čovjek optuži Tuđmana da je vodio zločinačku politiku, onda ga pušta govoriti, ali kad kaže da je legitimno pravo Hrvatske bilo pokrenuti, recimo, akciju Medački džep jer je Gospić bio izložen svakodnevnim bombardiranjima s okupiranih srpskih područja, onda im se takav odgovor ne svidi te ga se odmah prekida.

Kad je Pusić na pitanje voditeljice treba li se Hrvatska ispričati Srbiji, odgovorio da ne treba, u studiju je zavladao šok i nevjerica. Kada im je čovjek pokušao objasniti da se Hrvatska treba ispričati svojim građanima srpske nacionalnosti, ali nikako Srbiji, u studiju ga nisu željeli slušati. Uglavnom, u jednom trenutku je sam Pusić rekao 'ako ovako reagirate na mene, možete misliti kako ostali u Hrvatskoj razmišljaju' kada je Domovinsku rat u pitanju.

Sve u svemu, prema viđenom u emisiji, Srbi smatraju da su njihovi sunarodnjaci iz Hrvatske bili jedan miroljubiv i nenasilan narod koji je živio pitomim životom na svojoj zemlji. Onda su došli Hrvati, ničim izazvani, i neke pobili, a ostale protjerali. Ni riječi o protjerivanju Hrvata, razaranju Vukovara i ostalih hrvatskih gradova, ni najmanje grižnje savjesti ili posipanja pepelom. Da nije grozno, bilo bi smiješno.

I malo o kompetenciji voditeljice Olivere Kovačević. Osoba koja vodi političku televizijsku diskusiju svakako bi trebala znati da se generalu Ademiju u Haagu ne sudi s Čermakom, Markačem i Gotovinom. Valjda joj se baš lijepo poklopilo pribrojiti i jednog Albanca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr