BRANIO POTEZE VLADE

Hebrang: Hrvatska nema desne medije

28.08.2009 u 18:40

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednički kandidat Andrija Hebrang u petak je u Rijeci, na tiskovnoj konferenciji uoči proširene sjednice Županijskog odbora, branio poteze Vlade te se obrušio na medije

Hebrang smatra da je Hrvatsku kriza pogodila manje nego zemlje u regiji i veliki broj članica EU-a jer je u nju ušla spremna, pa će iz krize izići manje oštećena od drugih. Obrušio se na medije jer, kako kaže, Hrvatska nema desno orijentirani medij koji bi objektivno prezentirao Vladine poteze, a indirektno ih je okrivio i za pesimizam koji se stvorio u društvu.

Što se tiče njegove predsjedničke kandidature i još uvijekneopredijeljenih koalicijskih partnera HDZ-a, Hebrang kaže da je za to jošrano, no i da očekuje da tijekom rujna podrže njega ili istaknu svojekandidate.

'Očekujem potporu građana koji žele predsjednikacijele Hrvatske. Deset godina smo imali predsjednika koji je lijevoorijentiran. Predsjednik mora biti jednak za sve', govori Hebrang kojivjeruje da će on moći držati distancu prema svim opcijama, pišeJutarnji.hr.


Hebrang je demantirao gomilu medijskih napisa o svađama u vrhu HDZ-a i među ministrima, objasnio je zatim da HDZ nije rigidna desnica jer su se 's tom frakcijom obračunali kada je trebalo' te je ustvrdio da je HDZ moderna stranka desnog centra koja je našla svoj put i nakon odlaska Ive Sanadera,  zahvaljujući i činjenici da je bivši premijer 'to trasirao'.

'U vrhu stranke atmosfera je izvrsna, a premijerka ima podršku sviju', misli Hebrang. 'Plaća je u srpnju bila za 4,4 posto veća no lani u istom periodu, inflacija je nula, a Hrvatska sigurno izlazi iz recesije, i to bez ukidanja povlastica, poticaja i bez ugrožavanja poljoprivrede. Nema razloga za izlazak na ulice', tvrdi on.

Predsjednički kandidat odgovorio je i na novinarsko pitanje o ispuštanju kategorije samostalnih djelatnosti iz Zakona o kriznom porezu  - to je, kaže,  isključivo bio propust, koji će se ispraviti.

'Nije bilo nikakve namjere, a propust se dogodio zbog velike zakonodavne produkcije. No ovo je Vlada koja ima snage priznati propust i ispraviti ga', kaže Hebrang.