UKINUTE PROTUEPIDEMIJSKE MJERE

Dozvoljen povratak kućama u tri posavska naselja

03.06.2014 u 19:36

Bionic
Reading

Krizni stožer Ministarstva zdravlja, u suradnji s ekspertnim timom za epidemiologiju, ukinuo je protuepidemijske mjere za poplavama pogođena naselja Strošinci, Posavski Podgajci i Đurići, čiji se mještani mogu vratiti kućama

Ministarstvo zdravlja izvijestilo je da je u spomenutim naseljima obavljena sanacija terena, provedena obavezna dezinfekcija i deratizacija te je mještanima dopušteno da se vrate kućama.

Osim povratka mještana, utvrđeno je da se u naselja Strošinci i Posavski Podgajci mogu vratiti i ambulante Doma zdravlja Županja, uključujući ordinacije opće medicine, dentalne medicine i patronaže.

Stavljanjem zdravstvenih ustanova u funkciju osigurani su potrebni uvjeti za normalan život na prethodno poplavljenim područjima, ističe Ministarstvo.

Ipak, i dalje su na snazi javnozdravstveni savjeti za poplavljena područja koje je objavilo Ministarstvo u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

Na spomenute javnozdravstvene savjete stanovnike poplavljenih područja svakodnevno podsjećaju djelatnici hitne medicinske službe i djelatnici zavoda za javno zdravstvo koji na terenu dijele dezinficijense i letke s procedurom čišćenja i dezinfekcije stvari iz kuće.