NASTAVAK SUKOBA

Milanović likujući 'zakačio' Linića

03.06.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović komentirao je izvješća SOA-e i Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnosti koja je na konferenciji za novinare predstavio predsjednik Ivo Josipović, a prema kojima tajne službe nisu pratile Slavka Linića i njegovu obitelj.

'To je očekivano. Sustav je neporobojan i nemoguće je da ga ja ili Predsjednik zlouporabimo. Vlada radi po zakonu, za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom - i zato treba tražiti odgovornost. Hoćemo li svaki puta kad netko zagalami stavljati sustav na stres test', upitao je Milanović koji je prisustvovao konvenciji hrvatskih izvoznika, javlja htv.hr.


Istaknuo je kako ova Vlada radi prema zakonu, radi strogo, za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom u SOA-i, to vidimo ovih dana. Mislim da treba tražiti odgovornost, naglasio je premijer.

"Ali se tu postavlja pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'. To je neozbiljno i ljude uznemirava, ali, s obzirom da se radi o materiji na koju su ljudi osjetljivi, to je u redu", kazao je Milanović.

"Još jednom, znamo da radimo po zakonu, znamo da u SOA-i u ove dvije i pol godine nije zaposlen nitko, nula. I dok ne ustrojimo najstroži sustav, a to je pri kraju, toga neće ni biti", naglasio je.Milanović je komentirajući ocjene Europske komisije kazao kako 'to nije loš rezultat'. 'Očekuje nas još puno posla. Jedan od zaslužnih za to je Linić', kazao je.