Hrvatska AKCIJA 'PRAZAN GRAD'

Urbana desnica i Caritas pozivaju na bojkot Split Pridea

Split Pride Izvor: Pixsell , Autor:Tino Juric/PIXSELL

Četvrti Split Pride, koji se održava ove subote na uobičajenoj ruti u centru grada i sa središnjim programom u Đardinu umjesto na Rivi, po svemu sudeći proći će vrlo mirno. Predvodit će ga gradonačelnik Ivo Baldasar. Ipak, da ne prođe sve bez disonantnih tonova, pobrinuli su se za to udruga Urbana desnica i Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

'Kako će 7. lipnja centar Splita biti blokiran zbog održavanja gay parade, odlučili smo pozvati naše sugrađane da tog dana popiju kavu na određenim lokacijama izvan strogog centra grada, u kojima će biti postavljene donacijske kutije Caritasa, namijenjene sakupljanju novčane pomoći za sanaciju štete na poplavljenim područjima u Hrvatskoj', stoji u pozivu koji se proširio preko društvenih mreža.

'Popijte tog dana svoju kavu na miru, bez postavljenih ograda po Rivi, Đardinu i Marmontovoj, bez policije koja vam sprečava slobodno kretanje te usput ubacite novčanu donaciju u kutije Caritasa i učinite dobro djelo', pozivaju organizatori.

Akciji 'Prazan grad' dosad se priključilo petnaestak kafića u kojima će biti postavljene Caritasove kutije za prikupljanje pomoći za Slavoniju. Na Facebooku je zasad podržava oko 1.200 ljudi.

335568,334348 ,332098 ,268384
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još