LAŽI O MOSTU NA KORANI

Vukelić najavio tužbe protiv medija

27.08.2009 u 20:41

Bionic
Reading

Na sastanku karlovačkih HDZ-ovaca bio je i ministar Branko Vukelić koji je progovorio o spornom mostu na Korani najavivši tužbe protiv medija

Vukelić je na stranačkom sastanku u Karlovcu kao primjer neargumentiranog kritizerstva uzeo je tzv. 'Vukelićev most' preko rijeke Korane, odnosno nastavak gradnje četverotračne brze ceste od Karlovca do Vukmanićkog Cerovca. Projekt je, kako je kazao, star nekoliko desetljeća i za njega se svi u Karlovcu bore kako bi se grad prometno rasteretio te nema nikakve veze 's interesima ministra', tako da je riječ lažima i klevetama za koje će, kaže ministar Vukelić, netko odgovarati.

Ministar Kalmeta je taj projekt na državnoj cesti D 1 nazvao neophodno potrebnim i izuzetno važnim prometno i gospodarski. Zvati ga 'Vukelićevim mostom' toliko je bedasto da je i glupo to komentirati, jer je on od općeg interesa svih građana i izgradnja autoceste ništa ne umanjuje važnost tog pravca i četverotračne ceste, jer će uvijek veliki dio prometa ići ovuda, ocijenio je Kalmeta.

Govoreći o gradnji mosta koji za sada ne vodi nikuda, Kalmeta je objasnio da je u građevinarstvu normalno da se prvo gradi most, jer se gradi više godina, a Pelješki će se, kazao je, graditi sedam godina, dok se cesta povuče za šest mjeseci.
Pristupne će se ceste graditi, kazao je Kalmeta i dodao da samo čeka dan kada će moći doći, na zadovoljstvo svih koji koriste ovu cestu, da kao ministar obilježi završetak gradnje četverotračne ceste, čija izgradnja je počela još osamdesetih godina.

Dodao je da se Hrvatske ceste pripremaju za nastavak gradnje, a uskoro će uslijediti natječaj, nakon kojeg će se znati i cijena i rokovi, ali da to 'može biti između jedne i dvije godine'. Na pitanje novinara je li mu poznato da su Hrvatske autoceste objavile podatke o drastičnom padu prometa državnom cestom D 1 nakon izgradnje autocesta, Kalmeta je kazao da misli da nema smanjenja prometa, ali mu ti podaci nisu poznati.

Kalmeta je izjavio kako je HDZ jedinstven i jak, da HDZ zna, da se na njega ide đonom, a u to su se uključili neki sindikati i sindikalni čelnici. 'HDZ je spreman i zna odgovore na sve to skupa te s puno vjere ide na predsjedničke izbore i na one parlamentarne 2011. godine', ocijenio je Kalmeta prije sastanka zatvorenog za javnost, na kojem je o aktualnoj političkoj situaciji raspravljao Županijski odbor HDZ-a karlovačke županije te predsjednici svih gradskih i općinskih odbora, temeljnih ogranaka.