Hrvatska POŽARI LOKALIZIRANI

Vatrogasci dežuraju kod Grebaštice te Sukošana i Visočana

Lokalizirani su požari na području Grebaštice te kod Sukošana i Visočana, a tijekom noći na požarištu će dežurati vatrogasci, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Požar na području Grebaštice, koji je bio jutros lokaliziran, aktivirao se tijekom dana, a ponovno je lokaliziran oko 15,15 sati. Opožaren je 51 hektar, a požarište su sanirale županijske snage, ukupno 20 vatrogasaca s dva vozila i jednim kanaderom. Tijekom noći na požarištu će dežurati gasitelji javne vatrogasne postrojba iz Zadra i dobrovoljnog vatrogasnog društva Grebaštica.

U 13,25 sati lokaliziran je požar uz prugu kraj Sukošana, koji je dojavljen u 11,37 sati. Požar je gasilo 25 vatrogasaca s osam vozila iz zadarske javne vatrogasne postrojbe te iz dobrovoljnih vatrogasnih društva Sukošan i Novska, a uz pomoć tri kanadera i dva zračna traktora. Izgorjelo je oko 36 hektara niskog raslinja, borova i hrastove šume. Tijekom noći dežurat će vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Sukošan.

Požar kod Visočana, koji je dojavljen u Županijski centar 112 Zadar u 18,27 sati, lokaliziran je u 19 sati. Gorjelo je nisko raslinje i hrastova suma kod Visočana. Požar je gasilo 20 vatrogasaca javne vatrogasne postrojbe Zadar te dobrovoljnih vatrogasnih društava Pljusak i Ražanac sa sedam vozila te dva kanadera i jednim zračnim traktorom. Opožarena su 32 hektara, a tijekom noći dežurat će vatrogasci zadarske javne vatrogasne postrojbe.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još