MESIĆ O PROSVJEDU SELJAKA

Više vrijedi mršava nagodba nego debela parnica

27.08.2009 u 16:24

Bionic
Reading

'Više vrijedi mršava nagodba, nego debela parnica', tim je riječima Mesić komentirao prosvjede seljaka. Ne osporava njihovo demokratsko pravo na prosvjed, ali smatra da se rješenje treba tražiti u dogovoru, a prosvjede ostaviti kao krajnji potez

Osvrnuo se i na zakone koje je donijela Vlada. 'U donošenju zakona koji se primjenjuju na građane Hrvatske sudjeluju svi od Australije do Aljaske, ali kada treba liječiti financije ove zemlje, to čine samo građani Hrvatske. Nisam čuo da se netko iz inozemstva javio da pomogne, odgovorio je predsjednik Stjepan Mesić na novinarski upit o tome čiji je propust što harač neće zahvatiti 100.000 ljudi.

Rekao je da suradnja s premijerkom Jadrankom Kosor obećava. Pojasnio je da njih dvoje razgovaraju o vojnim, vanjskopolitičkim i unutarnjopolitičkim pitanjima. S obzirom na to da su te teme široke, on je jučer predložio, a premijerka prihvatila, da o tijeku razgovora ne daju izjave dok se oni ne završe.

Uvjeren je da su kontroverzije oko Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, Zakona o zabrani pušenja i Zakona o kriznom porezu nastale jer se oni izglasavaju nedorađeni bez prije provedene javne rasprave.

S obzirom na proturječne izjave ministra Darka Milinovića i premijerke Kosor o Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, na pitanje čija će strana prevladati, Mesić odgovara: Mislim da će prevladati Ustavni sud.

Ja sam jedini tvrdio da sezona neće biti tako loša, komentirao je Mesić i najnovije pokazatelje turističke sezone. Dodao je da ne treba zanemariti i angažman ministra Damira Bajsa. Ustvrdio je da što prije treba liberalizirati vizni režim kako bi što više turista došlo u našu zemlju, prenosi HRT.