CILJANO OGLAŠAVANJE

Kosorica za propitivanje zabrane kasnih izlazaka

27.08.2009 u 15:49

Bionic
Reading

Predsjednica vlade Jadranka Kosor zatražila je danas od nadležnih ministarstava da propitaju učinkovitost odredbe Obiteljskog zakona po kojoj mlađi od 16 godina nakon 23 sata ne smiju izlaziti bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe kojoj roditelji vjeruju

ZAGREB - Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila izvješće o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zloporabe opojnih droga za 2008., a Kosor je pritom napomenula kako riječ o odredbi koja se ne poštuje, te da je treba ili primjenjivati ili ukinuti.

Sva državna tijela pozvala je da surađuju u borbi protiv zlouporabe opojnih droga, ističući kako se samo koordiniranim djelovanjem može suzbiti ponuda, ali i potražnja na ilegalnom narko tržištu.

MUP-u je zahvalila na dobrom poslu u borbi protiv trgovine drogom, a podsjetila je i da je lani konačno počelo spaljivanje droge te da su spaljene četiri tone.

Saboru je upućen prijedlog izmjena Zakona o stomatološkoj djelatnosti, po kojima će se stomatolozi ubuduće zvati doktorima dentalne medicine.

Vlada je utvrdila i prijedlog zakona o kombiniranom prometu, s ciljem preusmjeravanja prometa u ekološki prihvatljivije oblike.

Na taj bi se način rasteretilo ceste, smanjilo posljedice prometnih nesreća, uštedjelo na energentima i smanjilo zagađenje bukom.

Vlada je prihvatila i sufinanciranje izgradnje vodoopskrnog i kanalizacijskog sustava s pročišćivačem voda za Grad Drniš te novčano nagradila sportaše koji su u proteklom razdoblju osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

Nagrađeni su atletičarka Blanka Vlašić, kuglač Marijo Mušanić, jedriličari Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igor Marenić i stolnotenisači Vjekoslav Gregorović i Dragan Rakić te njihovi stručni timovi.