SPLITSKA ŽELJEZARA

Kosor će primiti sindikaliste, prekida se štrajk glađu

27.08.2009 u 15:51

Bionic
Reading

Četvero sindikalnih predstavnika splitske Željezare očekuje pozitivne i razumne rezultate sa sutrašnjeg sastanka u Zagrebu s predsjednicom i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom te su zato danas privremeno prekinuli štrajk glađu, izjavio je jedan od štrajkaša i povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u splitskoj Željezari Mladen Bekavac

Ministarstvo gospodarstva, a zatim i Vladin ured za odnose s javnošću poslijepodne su izvijestili da su se predstavnici Ministarstva i štrajkaškog odbora Željezare dogovorili o prestanku štrajka glađu te da će premijerka Kosor sutra u 12,30 sati primiti njegove predstavnike, a razgovarat će o budućnosti Željezare.

Ako rezultati sutrašnjeg sastanka s premijerkom Kosor i potpredsjednikom Polančecom ne budu pozitivni i ako se ne pronađe razumno rješenje za splitsku Željezaru i njezine radnike, nastavit ćemo štrajk glađu, rekao je Bekavac.

Po njegovim riječima, štrajk glađu privremeno je prekinut jer je premijerka Kosor pokazala zanimanje za stanje četvero štrajkaša glađu i radnika splitske Željezare pošto joj je štrajkaški odbor jučer poslao dopis u kojem ju je izvijestio o teškom stanju u toj tvrtki.

'Zahvalni smo premijerki Kosor na razumijevanju i brzoj reakciji nakon koje smo odlučili prihvatiti poziv za sutrašnji sastanak s njom u Zagrebu', rekao je Bekavac.

Ministarstvo i Vladin ured za odnose s javnošću izvijestili su također kako su se predstavnici Ministarstva gospodarstva i štrajkaškog odbora Željezare danas dogovorili da će se osigurati isplata još jedne plaće za radnike splitske Željezare.