JEZUŠ KRISTUŠ

Bandić ne želi sudjelovati na predsjedničkim izborima

27.08.2009 u 12:17

Bionic
Reading

'Kandidirat ću se za predsjednika Republike onda kada procijenim da ću dobiti izbore. U suprotnom ne želim sudjelovati u tome. Ne želim sudjelovati na izborima za predsjednika Republike. Točka!', zamuckujući, na konferenciji za novinare, demantirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić špekulacije da kreće u utrku za Pantovčak

ZAGREB - Gradonačelnik je sa suradnicima održao konferenciju za novinare u Poglavarstvu Grada Zagreba, na kojoj se govorilo o nabavci knjiga za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, no odgovarao je i na pitanja novinara o predsjedničkoj kampanji, piše Jutarnji list.

Na optužbe da netransparentno troši gradska sredstva na vlastitu promidžbu po Hrvatskoj gradonačelnik je odgovorio da dobro zna svoje ovlasti i položaj.

'Što da radim, da odem iz Hrvatske? Sugerirajte mi. Spasite me! Ja nemam drugog izbora, šta ću? Radim devet i pol godina ko Jezuš Kristuš, non-stop isto, i sad gdje god dođem - to je kampanja. Pa je kampanja. Radna kampanja!', poručio je novinarima.

Dodao kako je funkcija gradonačelnika Zagreba druga izvršna i četvrta politička funkcija u zemlji te se zapitao kome smeta što je upravo on obnaša.

Bandić se osvrnuo i na problem gubitka tople vode u Novom Zagrebu.

'S izvođačima radova sam na stalnoj vezi i nadam se da će to što su započeli završiti u zadanom roku te ljudima pustiti toplu vodu', objasnio je Bandić, napomenuvši kako je bolje da se radovi izvode sada nego na zimu.

Uza sve, gradonačelnik se pohvalio kako se 'ljeti tušira hladnom vodom i pije topli čaj, a po zimi ledenu kolu, jer je to zdravo'.

Također, obećao je da će Grad roditeljima slabijeg materijalnog statusa omogućiti nabavu školskih udžbenika s tri milijuna kuna predviđenih za tu pomoć.