BANDIĆ O PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

'Kandidirat ću se kad osjetim da ću pobijediti'

26.08.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako je najveća čast u Hrvatskoj ne biti kandidat, nego biti predsjednik države, te da će se kandidirati kada osjeti da može pobijediti

ZAGREB - Na upit novinara namjerava li se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske Bandić je odgovorio kako je čast svakog čovjeka i najveća čast u Republici Hrvatskoj ne biti kandidat, nego biti predsjednik države. "Ja ću se kandidirati kad osjetim da mogu pobijediti, a ne da sudjelujem", dodao je.

Na novinarski upit znači li to da će se sada kandidirati, Bandić je kratko odgovorio: "To ste vi rekli."

Nije želio komentirati novinarsku tvrdnju da u posljednje vrijeme mnogo putuje te da iz HDZ-a pitaju tko plaća tu njegovu kampanju po Hrvatskoj.

"Ne bih ja komentirao. Puštam ljude da rade svoj posao, a ja radim svoj, i to devet godina isto, i po Zagrebu i po Hrvatskoj. Ja sam samo gradonačelnik grada Zagreba i izvršavam svoje obaveze, i tako će biti dok budem na toj funkciji", odgovorio je zagrebački gradonačelnik.

Na upit novinara financira li netko njegovu kampanju po Hrvatskoj, Bandić je odgovorio kako nema kampanje.

"Nemam ja kampanje, imam radnu kampanju tri godine i 11 mjeseci. Vi uporno pokušavate od mene napraviti kampanjca, a ja radim svoj posao zbog građana koji su mi dali povjerenje. Tko želi ravnomjeran razvitak Hrvatske, onda to znači i obaveze grada Zagreba da pomaže sve županije i općine", rekao je Bandić novinarima na parkiralištu stadiona "Maksimir", gdje je na ljetovanje ispratio djecu s teškoćama u razvoju.