UNATOČ PROTIVLJENJU MJEŠTANA

Gotovina dobio tunogojilište na 20 godina

Bionic
Reading

Šibenski akvatorij uskoro će dobiti svoje prvo tunogojilište. Vijećnici Županijske skupštine danas su prihvatili ponudu tvrtke Pelagos Net Farma iz Pakoštana, iza koje stoji general Ante Gotovina, te joj dodijelili 20-godišnju koncesiju za uzgoj tuna kod otočića Balabre u blizini Murtera

Riječ je o 126 tisuća metara kvadratnih prostora za koje će koncesionar godišnje izdvajati 75.600 kuna plus 0,4 posto od ukupnog godišnjeg prihoda, piše Šibenski portal

Tunogojilište generala Gotovine već mjesecima glavna je tema županijskih skupštinara, a najgorljiviji protivnik odluke i danas je bio Stipe Petrina čiji su vijećnici jedini glasovali – protiv.


'100 posto Murterina je protiv toga da se tunogojilište da u koncesiju. Ova je inicijativa potekla kada je general Gotovina neslužbeno posjetio šibensko-kninskog župana, a mene zanima je li se onda rodila inicijativa da se promjeni Prostorni plan Šibensko-kninske županije i kako to da je od želje do realizacije proteklo svega 4-5 mjeseci', pitao je na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine Stipe Petrina.

Još jednom je ponovio kako je većina murterskog Općinskog vijeća dala negativno mišljenje na predložene ciljane izmjene županijskog Prostornog plana, odnosno usprotivila se uzgoju tuna kod Balabre. Citirao je njihov stav kako će tunogojilište ‘dovesti do onečišćenja tog dijela Kornata’.

Više pročitajte ovdje