SANIRANJE RATNE ŠTETE

Hrvatska Siniši Mihajloviću obnavlja kuću u Vukovaru

18.12.2008 u 11:18

Bionic
Reading

Obnova obiteljske kuće bivšeg srbijanskog nogometaša i aktualnog trenera talijanskog prvoligaša Bologne Siniše Mihajlovića, u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, pri samom je kraju

Kuća u Velebitskoj ulici 153 napuštena je od jeseni ‘91. godine, kada je na nju pala granata i oštetila joj krov, nakon čega su Mihajlovićevi roditelji Bogdan i Viktorija te brat Dražen napustili Vukovar i preselili se u okolicu Novog Sada.

Punih 17 godina kuća je bila izložena prokišnjavanju i nije bila održavana, a ljetos, kad je iz državnog proračuna odobrena obnova 55 'kvadrata', počela je sanacija krova.

Iz neslužbenog izvora Slobodna Dalmacija doznaje da je utvrđeno da su nužni znatno složeniji radovi, jer je nastala mnogo veća šteta, pa je kuća srušena do temelja, nakon čega je počela gradnja potpuno novog objekta.

S izvođačem radova, vukovarskom tvrtkom Planum, dogovoreno je da 'višak' od 30-ak 'kvadrata' plati obitelj Mihajlović. Dodaju i da će unutarnje uređenje zasigurno stajati 'još mnogo novca', ali nikako neće iznositi 300.000 eura, kako su to pisali neki beogradski tabloidi.