Hrvatska STEGOVNI POSTUPAK

Časni sud HSS-a opomenuo Marijanu Petir

Časni sud Hrvatske seljačke stranke (HSS) večeras je u prvostupanjskom stegovnom postupku jednoglasno izrekao opomenu potpredsjednici HSS-a i saborskoj zastupnici Marijani Petir

ZAGREB - U priopćenju koje je HSS uputio stoji da je "temeljem odredaba Statuta HSS-a, Časni sud stranke u prvostupanjskom stegovnom postupku protiv Marijane Petir, kojeg je pokrenulo Predsjedništvo HSS-a, izrekao mjeru opomene jednoglasnom odlukom svih članova".

To je najblaža mjera, od tri moguće - mjera opomene, mjera ukora i isključenje iz stranke - koju je mogao izreći Časni sud HSS-a.

Disciplinski postupak protiv Marijane Petir pokrenulo je Predsjedništvo HSS-a jer zastupnica u javnim nastupima nije poštivala odluke većine donijete na sjednici Predsjedništva stranke, navode u HSS-u.

Petir je javno izrazila neslaganje s odlukom Predsjedništva stranke kojom je HSS u novoj vladi ostao bez resora poljoprivrede.

Županijska organizacija HSS-a Sisačko-moslavačke županije 13. srpnja je na svojoj sjednici izrazila punu potporu svojoj predsjednici Marijani Petir protiv koje je Predsjedništvo HSS-a pokrenulo disciplinski postupak.

Petorica zastupnika HSS-a smijenili su 14. srpnja Marijanu Petir s dužnosti predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika, a predsjednik stranke Josip Friščić tada je rekao da ta smjena nema veze s disciplinskim postupkom koji se protiv zastupnice vodi pred stranačkim Časnim sudom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još