KOSOR DEMANTIRA MEDIJSKE NAPISE

'Glasinama o Bebiću žele destabilizirati Vladu i HDZ'

24.08.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas su u zajedničkoj izjavi za medije ispred Banskih dvora demantirali napise da se Bebić povlači iz aktivne politike.

Osvrćući se na napise u Jutarnjem listu da se povlači iz aktivne politike Bebić je kazao kako ne zna koji je razlog takvim napisima. "Ne znam koji je to razlog. Razlog shvaćam u okviru jednog općeg pokušaja nekih da destabiliziraju Vladu, a to je jedan od takvih pokušaja", istaknuo je.

Predsjednik Hrvatskog sabora Bebić rekao je da "je tu" dok uživa potporu svoje stranke (HDZ) i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor. Dodao je da ga jedino može pokolebati neka bolest ili slično.

"Tu smo, radimo zajedno, podupiremo Vladu i ne mislim da bježim iz nekog razloga. Dok god uživam povjerenje radit ću svoj posao", rekao je Bebić.

Na napise o smijenjenom šefu u HŽ-u Ivici Medaku, koji mu je prije tri godine uputio pismo, Bebić je kazao kako je Medak u HŽ-u zaposlen na inicijativu sindikata, a ne na njegovu. 'Nažalost, on nije zaposlen na moju inicijativu i na mjesto koje sam ja želio, već ga je Sindikat preporučio na radno mjesto s kojeg je nedavno smijenjen', pojasnio je Bebić. U vezi napisa u jednom dnevnom listu vezane uz luksuzni stan u elitnoj zagrebačkoj ulici Ružičnjak, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je kako je na uvid dao sve dokumente.

Demantirao je da mu je u HDZ-u oslabila pozicija te da postoje sukobi s potpredsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom. "Nikakvog sukoba nema. Ti se sukobi proizvode već dvadesetu godinu, pa će ovo biti jubilarna godina da se pokušaja da se posvadimo Šeks i ja. Mi funkcioniramo dobro, surađujemo dobro i to smo tako radili , a pokušaji da se stvore nekakve grupacije i da se na umjetan način nekakvi sukobi isprovociraju, to je pomalo već zastarjelo", kazao je dodavši kako se čudi neinventivnosti onih koji to pokušavaju.

Upitan je li njegova pozicija u stranci oslabljena, Bebić je odgovorio kako ne misli da je ikakva njegova uloga u HDZ-u umanjena. "Član sam predsjedništva stranke, predsjednik Hrvatskog sabora, a to što nisam jedan od šest potpredsjednika, pa što to znači. Jel' to znači slabljenje moje pozicije", upitao je Bebić.

Dodao je da prepoznaje potporu svoje stranke i njezinog vrha, posebno predsjednice stranke koju podupire kao i njezinu vladu.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je rekla da je Bebić član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora, a to će i ostati. Osvrćući se na medijske napise smatra kako su oni na tragu tendencije destabiliziranja ne samo Vlade i nego i HDZ-a. "Nije to bezazleno, jer se na tragu i današnje dezinformacije uvijek malo uzburka članstvo stranke s više od 220 tisuća članova. Nije to bezazleno, ali mi smo se na to, nažalost, naviknuli", rekla je.

"Bebić nikada niti je izrazio takvu želju od kad sam ja na čelu stranke i Vlade. On je tu i ostat će predsjednik Sabora do kraja mandata, a što će raditi poslje o tome ćemo se dogovarati", istaknula je dodavši kako ništa iz tih napisa nije istina.

Izjave Luke Bebića i Jadranke Kosor možete poslušati ovdje