Hrvatska POVRATAK KORIJENIMA

Đapić bi političku karijeru nastavio u BiH?!

Nekima stvarno nikad nije dosta - tek što je u Hrvatskoj sredio povlaštenu političku mirovinu predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić odlučio se politički aktivirati u susjednoj BiH i karijeru nastaviti kao kandidat za predsjedništvo BiH

'Možda bih išao i na predsjedničke izbore, za člana predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda u BiH', kazao je Anto Đapić u intervjuu koji je u ponedjeljak objavilo sarajevsko 'Oslobođenje'.

Đapić podsjeća kako je i do sada bio angažiran u različitim kampanjama u BiH, posljednji put na lokalnim izborima kada je aktivno podupirao kandidate HSP 'Đapić - dr. Jurišić', no ističe kako nikada nije izravno testirao svoju popularnost među bosanskohercegovačkim Hrvatima pa bi to želio učiniti.

Dodao je kako bi bio bolji hrvatski član predsjedništva BiH nego što je to Željko Komšić koji sada obnaša tu dužnost.

Đapić je objasnio kako će u konačnici ipak sve ovisiti o sređivanju stanja u HSP-u što bi se trebalo dogoditi do kraja godine do kada treba riješiti hoće li on ili tko drugi nastaviti voditi stranku.

Potvrdio je kako je spreman odstupiti s čelnog mjesta u HSP-u 'ukoliko je to uvjet jedinstva stranke i dobrih rezultata na parlamentarnim izborima'.

Odgovarajući na pitanje o 'bivšim političkim prijateljima' poput Branimira Glavaša, Đapić je kazao kako je možda pogriješio jer je stao iza Glavaša 2005. godine 'ali da kao čovjek nije pogriješio'.

'On je kao političar mene iskoristio u tim teškim vremenima', kazao je Đapić zaključujući kako se u tim zbivanjima on pokazao boljim čovjekom a Glavaš boljim političarem.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još