LESAROVA OFENZIVA

'Vratit ćemo ukradeno osmosatno radno vrijeme'

01.05.2014 u 21:57

Bionic
Reading

Hrvatski laburisti danas su obilježili Međunarodni praznika rada u Svetom Martinu na Muri i predstavili svoje kandidate za izbore za Europski parlament, a predsjednik stranke Dragutin Lesar poručio je da osmosatno radno vrijeme nije stvar prošlosti i da će ga oni vratiti

Komentirajući 'izjavu ministra rada Miranda Mrsića kako su 'tri osmice' – osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna, stvar prošlosti za Hrvatsku i Europu', Lesar je rekao da su 'nam Mrsić i Vlada ukrali osmosatno radno vrijeme', a da će ga laburisti vratiti.

'Ja vam kažem da je to najobičnija laž – oni su nam ukrali osmosatno radno vrijeme! Mi ćemo vratiti te 'tri osmice'. Zato je važno izaći na predstojeće izbore i izabrati one koji će vratiti društvenu pravednost u Hrvatsku i Europu', istaknuo je Lesar.

Na proslavi Praznika rada predstavljeni su kandidati laburista za Europski parlament, a nositelj liste Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac, poručio je da je izlazak na predstojeće izbore bitan, jer se u Europskom parlamentu donosi više od 50 posto zakona koji se direktno primjenjuju i u Hrvatskoj.

'Morate shvatiti kako sjednice tamo nisu 'satovi gimnastike' kao u Saboru, da zastupnici poslušno dižu ruke kako to od njih traže. Ključno je imati svoj stav i biti spreman na kompromis jer se jedino tako mogu stvarati kvalitetne politike. To treba i nama u Hrvatskoj kako bi napokon izašli iz gospodarske krize', istaknuo je Vuljanić.

Saborska zastupnica i kandidatkinja iz Istarske županije Nansi Tireli ocijenila je da je po zadnjim anketama 'jasno kako ljudi vide da ova Vlada ne radi u interesu građana'.

'Vlada ne mari za socijalni dijalog i svakodnevne probleme građana. Građani to uviđaju, na nama je da im ponudimo alternativu – politika može i mora biti drugačija', rekla je Tireli i istaknula da žele vratiti poštenje u politiku.

'Svojim radom u Saboru, laburisti upravo to potvrđuju – želimo vratiti poštenje u politiku. Vjerujem da su to građani prepoznali i da će nam ponovno dati svoje povjerenje', poručila je Tireli i pozvala okupljene da na izborima za europski parlament glasaju za listu broj 10.

Laburisti su priopćili i da su na proslavi u Svetom Martinu na Muri podijelili oko 2.000 porcija graha.