BARBA LUKA OSTAJE U POLITICI

Bebić: Lažu da odlazim kako bi oslabili Kosor

24.08.2009 u 07:15

Bionic
Reading

'Tvrdnja da odlazim iz aktivne politike od prve je do zadnje riječi izmišljena. Autori izmišljotine o mom naprasnom odlasku u mirovinu žele pod svaku cijenu oslabiti Jadranku Kosor i unijeti razdor u stranku. Nitko od novinara koji su prenijeli tu izmišljotinu sa mnom nije razgovarao', kazao je Luka Bebić za Večernji list, demantirajući navode Jutarnjeg

'Pokušavaju usput posvađati mene i Šeksa. No to neuspješno pokušavaju već 20 godina, pa neće ni sad uspjeti', pojasnio je Bebić Večernjaku.

Jutarnji list je objavio da je Bebić, neposredno uoči odlaska na sedmodnevno putovanje po Kini, s kojega se upravo vratio, o svojoj odluci obavijestio najbliže prijatelje i suradnike, iz čijih krugova je ta informacija i potvrđena.

Ta njegova najava, saznaje Jutarnji list, među prijateljima, ali i u vodstvu HDZ-a, nije izazvala posebno iznenađenje jer Bebić već dulje vremena planira povlačenje u mirovinu. Dapače, ovo je već treći put u zadnje dvije godine da Bebić s vrhom stranke razgovara o svom povlačenju, ali ga je ranije u tome sprečavao bivši šef HDZ-a i vlade Ivo Sanader koji je želio njegovu pomoć u vođenju stranke.

Kako govore njegovi prijatelji, Bebić je sada posebno istaknuo da njegova odluka nije politički motivirana, odnosno da nije rezultat novog odnosa snaga u stranci uspostavljenih nakon Sanaderova odlaska. Navodno je riječ isključivo o njegovoj želji da se u 73. godini života napokon povuče u mirovinu. Bebić je već više puta i javno rekao kako bi želio mirno živjeti u svojoj vikendici i obrađivati masline i mandarine.

U vodstvu HDZ-a uvjereni su da odlazak Bebića neće izazvati političke potrese budući da, kako je izvor istaknuo za Jutarnji list, nije u pitanju sukob s novom predsjednicom stranke Jadrankom Kosor, niti je posrijedi problem u različitim političkim konceptima. Kako sada stvari stoje, u HDZ-u nikako ne bi željeli da odlazak Luke Bebića javnost protumači kao njegovu ostavku, odnosno soliranje koje bi moglo upućivati da u stranci postoje problemi, pa i razilaženja.