OPORBA OTIŠLA

Kaos na sjednici Skupštine Zagrebačke županije

28.04.2014 u 17:29

Bionic
Reading

Vijećnici Kluba SDP i Kluba HNS-HSU-HSLS napustili su 6. sjednicu Skupštine Zagrebačke županije zbog problema vjerodostojnosti materijala koji su se našli pred županijskim vijećnicima, izvijestili su iz tih stranaka

SDP-ovi vijećnici tijekom utvrđivanja Dnevnog reda zatražili su da se s njega skine 23. točka (Donošenje Odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup zajedničkog otvorenog lovišta broj: I/119 – 'PLEŠIVICA' na području Zagrebačke županije) i to zbog nepoštivanja uvjeta i procedure Natječaja koji je upravo Skupština Zagrebačke županije propisala na svojoj 4. sjednici održanoj 12. prosinca 2013., objašnjeno je u priopćenju.

Vijećnicima Skupštine predloženo je da se prihvati ponuda koja uopće nije trebala biti razmatrana, jer ne zadovoljava uvjete Natječaja. U raspravi oko Dnevnoga reda, koja je trajala više od dva sata, utvrđeno je i da je vijećnicima predložen Zaključak resornog Odbora koji nije odgovarao fonografskom zapisu sjednice Odbora.

Zbog sumnje u vjerodostojnost materijala, Klubovi SDP-a i HNS-HSU-HSLS-a zatražili su prekid sjednice. Nakon što je skupštinska većina (HDZ, HSS) odbila zajednički prijedlog, vijećnici su napustili sjednicu.

'Žalosno je što se pokušalo izigrati vijećnike Skupštine Zagrebačke županije, a time i sve građane čiji su predstavnici, predlažući nam da donesemo odluku koja izravno ide protiv onoga što smo sami donijeli na sjednici prošle godine', izjavila je predsjednica Kluba SDP-a Ivana Posavec Krivec.

Predsjednik Kluba HNS-HSU-HSLS-a Mile Grubišić dodao je: 'S obzirom na današnje događaje, predložili smo odgodu sjednice kako bismo bili sigurni u vjerodostojnost svih točaka dnevnog reda. Nažalost, vladajući su to odbili i svojim postupkom stavili pod upitnik rad Skupštine Zagrebačke županije.'