UŽAS NA BRAČU

Kamionet bez vozača vukao ga 40 metara

Bionic
Reading

Splet nesretnih okolnosti i trenutak nepažnje bili su dovoljni da se Dinko Dragičević (54) iz Nerežišća na Braču nađe prignječen pod kotačima svog neregistriranog kamioneta Dacia

Dinko je u petak oko šest sati ujutro zadobio teške tjelesne ozljede, hospitaliziran je u besvjesnom stanju u splitskoj bolnici s prijelomom lubanje, krvarenjem u mozgu, prijelomima više rebara, nagnječenjem pluća i prijelomima slabinskog kralješka, piše Slobodna Dalmacija.

Tog jutra Dinko je zajedno sa svojom ženom Emirom popio kavu i oko šest sati izišao iz svoje kuće na uobičajeni svakodnevni obilazak ovaca od kojih njegova obitelj živi. Nedaleko od kuće na nizbrdici bio je parkiran kamionet Dacia, a ispod dvaju prednjih kotača uvijek je stavljao po jedan kamen kao dodatno osiguranje.

Međutim, tog jutra dogodilo se nešto čudno i nepredvidljivo. Po svemu sudeći, nakon što je Dinko Dragičević maknuo kamenje s prednjih kotača, kamionet se pokrenuo. Jesu li kočnice bile loše zategnute, neispravne ili su otkazale odgovor će dati istraga. On je golim rukama pokušao zaustaviti kamionet i u tom hrvanju našao se pod njegovim kotačima. Po tragovima krvi, kamionet ga je vukao 40-ak metara. Zaustavio se tek nakon što je udario u jedan ogradni zid koji se od udarca djelomično – urušio.

'Moj sin Jasmin krenuo je na posao, ali se ubrzo vratio uz povike: 'Mama, upomoć, ljudi, upomoć, tata je nastradao. Istrčala sam van i vidjela svojeg muža pod kotačima oblivena krvlju. Pao mi je mrak na oči. Bila je to užasna slika, posvuda krv i bol. Pozvali smo u pomoć susjede i Hitnu pomoć', ispričala je Dinkova supruga.