ROTACIJE U DRŽAVNOJ SLUŽBI

Vrdoljaka napustila pomoćnica za energetiku

24.04.2014 u 15:22

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade na osobni zahtjev je razriješena pomoćnica ministra gospodarstva Jelena Zrinski Berger, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Također je na osobni zahtjev razriješen pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za ekonomske poslove Domagoj Mandić. S danom 1. travnja razriješen je Deneš Šoja, član Savjeta za nacionalne manjine, a novim članom, koji se imenuje po položaju iz reda zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, imenovan je Šandor Juhas.

Novom članicom Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga imenovana je Dubravka Pezelj Duliba, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, a istodobno je razriješen dosadašnji član Luka Vončina. Kao predstavnica ministarstva nadležnog za zdravlje, Antoaneta Bilić imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća Opće bolnice 'dr. Ivo Pedišić' u Sisku, a dosadašnji predsjednik Dušan Mandac je razriješen.


Novi članovi Zajedničkog radnog tijela za poboljšanje kvalitete rada i učinkovitosti državnih službi su Kristina Ratković, Aco Martinović i Iva Milun, koji su imenovani temeljem članka 75. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Dosadašnji članovi Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Željko Hećimović, Vesna Gantner i Zvonko Gržetić razriješeni su, a novim članovima, kao predstavnici središnjih tijela državne uprave i nadležnih institucija, postali su Ljerka Marić, Blaženka Mičević i Nenad Leder.

Vlada je također utvrdila Prijedlog odluke o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, kao predstavnika nadležnih ministarstava i institucija utvrđenih u Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, te ga uputila na donošenje u Hrvatski sabor.

Za imenovanje predsjednicom predlaže se Ružica Beljo Lučić, a članovima Sanja Crnković Pozaić, Danijela Žagar, Tina Markuš, Goranka Hus, Sanja Bošnjak, Marko Boras Mandić, Ana Milićević-Pezelj, Radomir Delić, Željko Stipić, Mirjana Šlat, Hrvoje Josip Balen, Davor Majetić, Ninoslav Šćukanec, Vesna Štefica, Mirela Lekić, Ana Tecilazić Goršić, Blaženka Divjak, Duško Pavletić, Robert Kopal, Ana-Marija Crnojević, Žarko Bošnjak, Ivan Šutalo, Jasmina Havranek i Irena Bačelić.