IZLET U ČIZMAMA I S KIŠOBRANOM

Sat sunca, sat kiše; ljepše u nedjelju

24.04.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme s izmjenama oblaka, kiše i sunčanih razdoblja, nalik na britansko ljeto, nastavit će se do kraja tjedna, pa i u prvim danima sljedećeg. Ipak, ako vas to može utješiti, nedjelja će biti nešto sunčanija, tvrde prognostičari

U petak će u zapadnoj unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, a mogući su i poslijepodnevni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Slavoniji će biti malo više sunca te uglavnom bez oborina. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Na sjevernom Jadranu moguć je i poneki lokalni pljusak. U zapadnoj unutrašnjosti puhat će slab sjeveroistočnjak, a u Slavoniji slab do umjeren jugoistočnjak. Na sjevernom Jadranu će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak, dok će u Dalmaciji puhati slabo jugo. Jutarnja temperatura bit će od 9 do 13 u unutrašnjosti te od 13 do 16 °C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 17 do 22 °C.

U subotu će se posvuda nastaviti slično vrijeme kao u petak. U zapadnoj unutrašnjosti bit će promjenjivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom dok će u Slavoniji biti sunčanije te uglavnom bez oborina. Na Jadranu će ujutro biti oblačnije, na sjeveru mjestimice s kišom, a popodne će uz promjenjivu naoblaku biti više sunca. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugoistočnjak i istočnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 15 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 15 do 20 °C.

U nedjelju se u unutrašnjosti očekuje malo više sunca nego prethodnih dana, ali i dalje uz popodnevne nestabilnosti i pljuskove. Na Jadranu će uz umjereno jugo prevladavati sunčano vrijeme, osim u Istri, u kojoj će biti više oblaka. Sa zapada će se približavati oblaci s obilnom kišom koji se nad obalom očekuju kasno navečer i u noći na ponedjeljak. Vjetar će oslabjeti. U ponedjeljak prijepodne na Jadranu će se razvedravati, a oslabljeni oblaci s kišom proći će kroz unutrašnjost. Temperatura zraka bit će bez značajnije promjene.

Nastavak promjenjivog vremena očekuje se i sljedeći tjedan.