IZNERVIRANI KAPRALJEVIĆ

'Alo, Zoki, što to govoriš, pa ti si premijer?

23.04.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Laburist Antun Kapraljević kaže da mu ništa nije bilo jasno iz jučerašnjeg govora premijera Zorana Milanovića prilikom obilježavanja dana Krapinsko-zagorske županije. Govor je, kaže, trajao između 10 i 15 minuta, a na trenutke Kapraljeviću se činilo da premijer više ne zna što govori iznoseći svoje viđenje stanja hrvatske ekonomije, društva i svladavanja zaduženosti 'održivim dugom'

'Samo moja pristojnost i to što sam predstavljalo Osječko-baranjsku županiju spriječilo me da mu ne kažem: Alo, Zoki, što to govoriš, pa ti si premijer?' izjavio je Kapraljević za tportal, kojega je, kaže, u tome zaustavila samo funkcija izaslanika njegove županije u kojoj je predsjednik skupštine.

Našičkog laburistu najviše je zasmetalo što je Milanović objašnjavao što treba napraviti u Hrvatskoj da bi svima bilo bolje, u ekonomskom i društvenom smislu: 'Hrvatska se mora okrenuti proizvodnji i to cijela Hrvatska, a ne samo pojedini njeni dijelovi. Moramo početi stvarati dodanu vrijednosti i prihodi moraju rasti cijelo vrijeme i tada će ovaj dug, koji imamo, biti održiv dug', neke su od Milanovićevih misli koje se Kapraljevića nisu dojmile.

'Nešto, kao, što bismo mi trebali napraviti da smo predsjednici Vlade ili što bi neki zamišljeni premijer trebao napraviti. A zaboravio je da je on na toj funkciji već dvije i pol godine. Ne znam kako nije bilo sramota ostale članove njegove stranke. Ja nisam reagirao samo zato da ne uništim svečanost', rekao nam je Kapraljević.

U njegovom online projektu Savjest.com o Milanoviću postoje tek osnovni podaci, a Kapraljević najavljuje da će ponovno aktualizirati tu bazu podataka životopisa istaknutih javnih osoba u Hrvatskoj. Posebno su zanimljive informacije iz života Tomislava Karamarka, mnogo ranije od današnjeg HDZ-a, iz studentskih dana na Peščenici kada se prvi puta povezao s jugoslavenskom tajnom službom i zagrebačkom uličnom stvarnošću.

Kapraljević je od sredine prošle godine predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije, a na to je mjesto došao nakon što se bez međusobnih stranačkih potpora nije mogla formirati županijska vlast. HDZ i Glavašev HDSSB nisu htjeli zajedno, a Laburisti su predložili neka Kapraljević bude predsjednik skupštine i da ga svi podrže. To su napravili HSP AS i HDSSB, a HDZ i SDP su rekli da nemaju ništa protiv.