MINISTAR BAJS

Turizam su nam spasile dobre ceste

21.08.2009 u 20:59

Bionic
Reading

Ministar turizma Damir Bajs održao je u dubrovačkoj zračnoj luci sastanak užeg povjerenstva Vlade za turističku 2009. s posebnim osvrtom na zračni turistički promet

Također je najavio da će se uskoro upriličiti sastanak na kojemu će se raspravljati o posebnim mjerama za poticanje zračnog prometa prema dubrovačkoj regiji. Ministar Bajs je naglasio da je dubrovačka regija najtipičnija hrvatska aviodestinacija te da u načelu destinacije povezane zračnim prometom s ostatkom turističkog tržišta bilježe veće minuse nego one do kojih se stiže cestovnim prometom. Glavnina turista stigla je autocestama.

'Podaci za 2009. pokazuju da 90 posto turista u našu zemlju stiže automobilima ili autobusima te da ih 10 posto stiže morskim ili zračnim putem', rekao je ministar, piše Jutarnji.hr.

Poručio je da su rezultati daleko od pesimističnih prognoza koje su spominjale pad od čak 25 posto u dolascima.

'Pad u dolascima za prvih sedam mjeseci iznosi 5 posto, a noćenjima 3 posto u usporedbi s lanjskom rekordnom godinom', rekao je Bajs. Direktor Croatia Airlinesa Ivan Mišetić je naglasio da će kriza u civilnom zrakoplovstvu potrajati još između 12 i 16 mjeseci.